Shortlist er det nye alternativ til traditionelle rekrutteringsbureauer og klassisk jobannoncering

Simpelt, overskueligt og ekstremt effektivt

Aktiv kandidat-sourcing af passive kandidater er uden sammenligning den mest effektive måde at tiltrække, skabe dialog og ansætte de bedste og mest eftertragtede kandidater i markedet
*(Lever, 2019) Lever. (2019). Benchmarking the Industry Report. Retrieved from https://www.lever.co/resources/2019-talent-benchmarks-report-key-metrics-to-transform-your-hiring/
. Derfor får I med Shortlist de absolut bedste forudsætninger for en succesfuld rekruttering.

Historien om Shortlist

Vi kan være på vej til historiske forandringer med vores koncept, men hvordan begyndte vores rejse overhovedet? Og hvordan har den ledt os hertil? Bliv klogere på historien bag Shortlist og hør, hvordan vores grundlægger, Troels Skydt fandt et hul i markedet og skabte en løsning, hvor virksomheder kan beholde 100 % ejerskab over rekrutteringsprocessen, samtidig med at de får leveret de helt rette kandidater på et sølvfad.

Et stort hul i markedet

De geniale idéer kommer sjældent på kommando, og derfor blev Shortlist hverken skabt på et idéudviklingskursus eller en kreativ workshop. Shortlist blev skabt på baggrund af flere års erfaring, et dybdegående kendskab til markedet og et endnu uforløst behov i markedet.

Vi, Troels og Nicklas, har været i rekrutteringsbranchen og hos nogle af de førende spillere i mere end 9 år, hvor vi bl.a. har faciliteret rekrutteringer på executive niveau. I 2017 slog vi pjalterne sammen og opbyggede vores eget Executive Search Bureau ved navn Brightpeople, som hurtigt fik luft under vingerne.

Ikke desto mindre oplevede vi en tilbageholdenhed hos flere virksomheder. De havde ikke brug for endnu et traditionelt rekrutteringsbureau. Virksomhederne havde brug for at få de rette kandidater ind i deres egen proces, det er jo næsten selvsagt, men de ville gerne stå for assessment-delen selv, da de kender deres organisation bedst selv. Deres store udfordring lå i at finde de rette kandidater og få dem i tale. Vi så et hul i markedet og et behov hos flere og flere virksomheder, som de traditionelle rekrutteringsbureauer aldrig ville kunne udfylde, uden at kannibalisere deres egen forretning.

0%

Af traditionelle rekrutterings-konsulenter siger, at de har ”høj” til ”meget høj” forståelse for de stillinger, de rekrutterer til.*Bersin by Deliotte, WhatWorks Brief, (2013)

0%

Af ansættende ledere siger at traditionelle rekrutteringskonsulenter har ”lav” til ”moderat” forståelse for de stillinger, de rekrutterer til.*Bersin by Deliotte, WhatWorks Brief, (2013)

Shortlist udfordrer de traditionelle måder at gøre tingene på

De observationer og erfaringer lagde i 2018 grundstenene til Shortlist, der hurtigt voksede og blev en ny og ikke mindst nytænkende spiller på den store rekrutteringsscene.

Hvad flere virksomheder ikke nødvendigvis er 100 % bevidste omkring er, at de typisk køber en rekrutteringsproces for at få de helt rette kandidater. Assessment-delen vil de ofte gerne selv klare in-house, og det kan de fleste større virksomheder også. Så hvorfor opgive ejerskab og sprænge budgetrammen gang på gang, når det eneste, de egentlig behøver, er de rette kandidater?

Shortlist så muligheder. Gennem professionel og effektiv talent acquisition hos os kan virksomhederne beholde ejerskab over rekrutteringsprocessen, samtidig med at de får leveret de helt rette kandidater på et sølvfad. Vi skabte noget nyt og tidssvarende, der leverede dét, som virksomhederne havde behov for – og som havde været efterspurgt i mange år: at få de rette kandidater leveret direkte ind i deres egne rekrutteringsprocesser.

Revisorhuset-Torben-Bang-Anbefaler-Shortlist-Talent-Acquisition-min

"Ansættelsen har fuldt ud opfyldt alle forventinger. Varm anbefaling"

Partner, REVISORHUSET

Søren P. Espersen fra Sampension udtaler sig om rekrutteringsbranchen

”Branchen har godt af nye aktører, der udfordrer de traditionelle måder at gøre tingene på”

HR-Direktør, Sampension

En moderne spiller, der understøtter virksomhedens HR-afdeling

Hos Shortlist er virksomhederne fri for at miste kontrol og ejerskab, og de undgår at bruge tid og ressourcer på et middelmådigt kandidatfelt, som ofte er resultatet af almindelige jobannoncer.

Vi fungerer som HR-afdelingens forlængede arm, og vi hjælper både virksomhederne med at spare tid og penge i rekrutteringsprocessen ved at levere de helt rette kandidater, som virksomhederne nemt og enkelt kan drage ind i deres egne rekrutteringsprocesser. Nogle virksomheder vælger helt at droppe jobannoncerne og -opslagene og udelukkende benytte sig af Shortlist, mens andre supplerer deres jobannoncer og -opslag med vores løsning.

I korte træk rammer jobannoncer og -opslag de aktive, mens vi finder og motiverer de passive, ofte bedst kvalificerede kandidater. Shortlist letter arbejdsbyrden i de indledende processer af en rekruttering og højner kvaliteten i kandidatfeltet, og netop fordi vi gør det, oplever vi i højere grad også, at mange virksomheder begynder at erstatte de traditionelle bureauer med Shortlist – den nye måde at få de bedste kandidater i spil, når de rekrutterer.

0%

Af kandidaterne er mere tilbøjelige til at skifte job, hvis de møder ansættende leder tidligt i processen. Kandidaterne finder sig ikke længere i 2-3 interviews hos et eksternt bureau.*Inside the mind of todays candidate

0%

Af kandidaterne på det professionelle jobmarked ville ikke selv søge et job eller læse en stillingsannonce, men venter i stedet på, at det rigtige job finder dem.*LinkedIn talent solutions 6 Steps to Accelerate the Hiring Process

Shortlist® Det nye alternativ

Vi ser os selv som et nytænkende, moderne og effektivt talent acquisition-bureau, der udfordrer de traditionelle måder at gøre tingene på. Vi mener, at det er på tide, at der endelig kommer nogen og støver lidt af i rekrutteringsbranchen – så det gør vi! Shortlist er det nye alternativ, som hjælper med at spotte de bedst kvalificerede kandidater inden for IT, salg og rådgivning såvel som økonomi, HR og kommunikation, blot for at nævne nogle.

Jobopslag er strategisk kommunikation, men det giver sjældent de bedste kandidater. Det garanterer vi til gengæld!  Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed? I så fald er du mere end velkommen til at tage kontakt til os.

Førende brands har tillid til Shortlist

Kontakt Shortlist Grundlægger og direktør Troels Vilsted Skydt

Troels Skydt

Director & Founder

Skal vi også hjælpe dig?

Lad os tage en samtale