Shorlist - The Talent Acquisition Company Logo

Halsnæs Kommune

En fortælling om det gode arbejdsmiljø giver Halsnæs Kommune kvalificerede kandidater og hvordan Halsnæs Kommune får flere kvalificierede kandidater på trods af mange udfordringer i det offentlige marked.

Få ansøgere og et bureaukratisk ry giver store udfordringer

En problematik, vi oplever hos både private og offentlige virksomheder over hele landet lige nu, er at få tilpas mange ansøgninger og et felt, hvor man kan sammenligne på tværs. Det er denne virkelighed, som Halsnæs Kommune også har set ind i.
Halsnæs Kommune havde svært ved at få tilstrækkeligt med ansøgere til at kunne lave en bred vurdering – og det gjaldt, uanset om der var tale om en økonomisk chefkonsulent, en direktionskonsulent, en udbudsjurist eller en projektleder til trafik og vej.
Netop disse mellemleder- og specialiststillinger er vi hos Shortlist eksperter i at grave frem.
Derfor brugte Halsnæs Kommune os til at finde kvalificerede kandidater på det udfordrende marked.

"Jeg havde en rigtig god følelse og fornemmelse fra start. Jeg har kunnet sige sådan, sådan og sådan en profil mangler vi, og så var det hele klar på praktisk talt fire dage. Shortlist var gode til nærmest at sætte sig ind i min hjerne og forstå det hele, og få det ud i budskaber og rekrutteringen. Så det har været en kæmpe fornøjelse."
- Jens Pedersen, HR Manager hos Halsnæs Kommune
Borgerservice Halsnæs Kommune

Kort deadline krævede benhård prioritering og minutiøs planlægning

Det er ikke kun svært på grund af de få ledige kandidater. Det er også udfordrende, idet de ofte gerne vil have kandidater, der i forvejen har offentlig erfaring. Derfor gælder det om at finde kandidaterne i allerede eksisterende offentlige stillinger, hvilket kan være vanskeligt. Oven i puljen har det offentlige ry for at være meget bureaukratisk og måden at arbejde på i en politisk styret organisation er ofte meget anderledes sammenlignet med det private.

Alle disse faktorer påvirkede ansøgerpuljen i Halsnæs Kommune og gjorde det besværligt at finde nok kvalificerede kandidater til at kunne skabe et godt nok sammenligningsgrundlag.
En fortælling om det gode arbejdsmiljø blev trækplaster for kandidater. En måde at få hul på udfordringerne var ved at have fokus på formidlingen af stillingerne og den gode fortælling om Halsnæs Kommune til ansøgerne – og det er noget af det, vi er bedst til hos Shortlist.

Vores fineste opgave har derfor været at fremhæve de gode ting ved lige netop denne kommune og forsøge at afbureaukratisere tingene. Det kunne være ting som den gode arbejdskultur, der er i det offentlige, og en større forståelse for work-life balance. På den måde kunne vi motivere de ansøgere, der var kørt træt i at arbejde 60 timer om ugen eller var kede af deres nuværende chef eller måske en dårlig omstrukturering. I stedet kunne vi give dem fortællingen om det gode arbejdsmiljø, der var i kommunen.

Vi satte især fokus på Halsnæs Kommunes særlige tilgang til forenkling. I Halsnæs har borgmesterens overordnede fokus været på forenkling hele vejen gennem kommunen – både internt og eksternt ud til borgerne og virksomhederne. Hans hovedfokus har været at minimere den besværliggørelse, som man ellers kan opleve i offentlige instanser. Det er den fortælling, vi har givet videre til ansøgerne. I nogle kommuner kunne medarbejderne genkende denne forenklingsdagsorden, mens andre savnede det i deres arbejde. Det kunne derfor være et stort trækplaster for kandidaterne, og det har været vores job at videreformidle denne tilgang.

Business Finance, accounting, contract, advisor investment consulting marketing plan for the company with using tablet and computer technology in analysis.
Pretty, young business woman giving a presentation in a conference/meeting setting (shallow DOF; color toned image)
"Jeg er så taknemmelig for, at jeg bare kan ringe og sige; hey, jeg skal lige have det her. Og så forstår Shortlist omgående. Tingene går jo så stærkt lige nu, så vi er nødt til at være agile – og den tilgang har vi set fra Shortlist side lige fra starten."
- Jens Pedersen, HR Manager hos Halsnæs Kommune
Kom i gang

Skal jeg også hjælpe dig videre?

Aline Mejer
Talent Acquisition Consultant

Relaterede cases

Er du nysgerrig på hvem vi ellers har hjulpet?
Så tag et kig herunder.

Shorlist - The Talent Acquisition Company Logo

Shortlist er specialister i at finde, åbne og indlede dialog med markedets bedst kvalificerede kandidater. Vi skaber motivationen for at blive en del af vores kunders rejse, ved at fortælle de gode historier om virksomheden, jobbet og dets muligheder. Med andre ord giver vi vores kunder de bedste forudsætninger for en succesfuld rekruttering.

Måske du har set os her?

Lad os tage en samtale