Kapitalekspert til Nationalbankens arbejde med finansiel stabilitet

Shortlist har afsluttet kandidat sourcing processen til denne rekruttering - kontakt os hvis du vil høre mere om lignende stillinger i fremtiden

Kapitalekspert til Nationalbankens arbejde med finansiel stabilitet

Virksomhed: Danmarks Nationalbank

Er du ekspert i kreditinstitutternes kapitalforhold og den tilhørende regulering? Så er du måske Nationalbankens nye medarbejder.

Jobbet

I afdelingen Finansiel Stabilitet udarbejder vi analyser af bank, realkredit, forsikring og pension samt kommer med forslag til regulering inden for det finansielle område – alt sammen for at holde øje med og bidrage til den finansielle stabilitet i Danmark. Til det arbejde mangler vi en ekspert i kapitalforhold.

Dine primære opgaver vil bestå i at analysere de danske institutters kapitalisering og være med til at fastlægge Nationalbankens holdninger til kapitalreguleringen. Et vigtigt element er at bidrage til Nationalbankens vurdering af kapitalsituationen i de danske kreditinstitutter både internt og i vores publikationer. Du vil også få mulighed for at deltage i vores samarbejde med nationale og internationale partnere på området.

Vi tilbyder

Du bliver en del af en sektion med godt 20 dygtige kollegaer. Vi har en uformel omgangstone og sætter pris på det gode samarbejde. Du får specialistansvaret for kapitalområdet. Det er en faglig udfordrende stilling med høj samfundsmæssig relevans, hvor vi forventer, du præger og videreudvikler arbejdsområdet. Arbejdet vil også give dig en bred kontaktflade i banken og med vores samarbejdspartnere.

Din profil

Du er økonom og har flere års erfaring fra den finansielle sektor eller relevante myndigheder, hvor du er vant til at arbejde med analyser og finansiel regulering. For at blive en succes i jobbet skal du være struktureret, omhyggelig og ansvarlig, for der er meget at holde styr på. Det kræver også, at du formår at skabe gode relationer, og det er afgørende, at du er venlig, imødekommende og kan indgå i et samarbejde. Du har øje for bankens budskaber og formår at omsætte faglig tung viden til produkter, der er let forståelige og relevante for modtagerne.

Shortlist rekruttering Danmarks Nationalbank

Om Danmarks Nationalbank

Nationalbanken er Danmarks centralbank. Det er en selvejende og uafhængig institution. Nationalbankens tre overordnede formål er at være med til at sørge for stabile priser, sikre betalinger og stabilitet i det finansielle system.

Nationalbanken definerer finansiel stabilitet som en tilstand, hvor det finansielle system som helhed er så robust, at eventuelle problemer i sektoren ikke spreder sig og hindrer det finansielle system i at fungere som effektive formidlere af kapital og finansielle tjenesteydelser.

Nationalbanken overvåger og vurderer den finansielle stabilitet i Danmark med analyser af den finansielle sektor og systemiske risici. Formålet med analyserne er at vurdere, om det finansielle system som helhed er robust, og om systemiske risici er under opbygning.

Læs mere om karriere og rekrutteringsforløb hos Nationalbanken
Shortlist har afsluttet kandidat-sourcing processen til denne rekruttering - følg & connect på LinkedIn, hvis du vil høre mere om lignende stillinger.
Shorlist - The Talent Acquisition Company Logo

Om Shortlist

Velkommen til Shortlist – det nye alternativ til det traditionelle rekrutteringsbureau og alm. jobopslag. Med afsæt i personlig 1-1 dialog er vores vision er at skabe en ny, bedre og mere tidssvarende måde at bygge bro mellem gode virksomheder med spændende jobmuligheder og topkvalificerede medarbejdere. For dig som kandidat betyder Shortlist en bedre, hurtigere og mere personlig proces, hvor vi sammen afsøger om muligheden er den rigtige for dig, uden unødig tidsspilde og adskillige fysiske møder med tredjepart.