Kredit risikoanalytiker til Handelsbanken

Shortlist har afsluttet kandidat sourcing processen til denne rekruttering - kontakt os hvis du vil høre mere om lignende stillinger i fremtiden

Kredit risikoanalytiker til Handelsbanken

Virksomhed: Handelsbanken

Har du interesse for at kontrollere kreditprocessen og analysere bankens kreditportefølje? Har du mod på at sætte dit præg på området og præsentere resultaterne for ledelsen? Så er jobbet som Kredit Risikoanalytiker måske noget for dig.

Som Kredit Risikoanalytiker vil du primært arbejde med at kontrollere og analysere kreditområdet. Du vil skulle analysere følgende områder; kreditporteføljen, kvaliteten i kreditcases, kreditprocessen, svage engagementer samt udføre risikobaserede analyser. Arbejdet involverer ofte store datamængder og analyser af disse. Vores ansvar på kreditområdet er i vækst, hvorfor du vil få mulighed for at udvikle dig i jobbet og sætte dit præg på udviklingen.

Risk Control er bankens uafhængige risikokontrolfunktion. Vores formål er at give bankens ledelse et samlet og objektivt billede af risici af bankens aktiviteter i Danmark. Vi arbejder proaktivt med alle typer af risici i banken herunder at identificere, måle, analysere og rapportere alle væsentlige risici i Danmark, især finansielle risici, kredit risici, operationelle risici, omdømme risici, IT risici og risici inden for Asset Management. Foruden arbejdet med kreditområdet vil du få indsigt og mulighed for at arbejde med andre risici afhængig af dine kompetencer og interesser.

Vi har et bredt ansvarsområde, og derfor er der mange muligheder for, at du kan udvikle dig i jobbet og sætte dit eget præg på hverdagen. Vi samarbejder med mange enheder både nationalt og internationalt og er ofte i kontakt med centrale funktioner i Sverige.

Som kredit risikoanalytiker i Handelsbanken kommer du til at arbejde med disse ansvarsområder, som du får rig mulighed for selv at påvirke:

 • Analyser og kontroller på hele kreditområdet
 • Opbygning af porteføljeoverblik ud fra relevant data
 • Sparringspartner for kreditafdelingen og ledelsen
 • Risikorapportering til kreditafdelingen og ledelsen

Faglige kvalifikationer

 • Du er bankuddannet suppleret med HD, cand.merc. eller tilsvarende
 • Du har erfaring med kreditgivning til virksomheder og private
 • Du er god til at udvikle i Excel
 • Du har forståelse for SAS-programmering/datawarehouse-løsninger – dog uden at være SAS-programmør

Personlige kvalifikationer

 • Du er analytisk af natur og god til at tilegne dig ny viden
 • Du arbejder proaktivt, struktureret og analytisk med øje for detaljerne
 • Du trives med en kombination af analyse/projektarbejde og faste opgaver
 • Du er udholdende og kan bevare overblikket i pressede situationer
 • Du har energi, drive og humor

Du kommer til at indgå i et team på seks. Vi er placeret centralt i København.

Shortlist Rekruttering til Handelsbanken logo

Om Handelsbanken

Handelsbanken er en international bank med en decentral forretningsmodel og en langsigtet og bæredygtig tilgang til vores måde at drive bank på. Vi gør tingene på vores egen måde og har fokus på kunden i alt, hvad vi gør. Vi har en stærk lokal tilstedeværelse, og vi træffer beslutningerne i filialen, hvor vi arbejder lokalt med både privat- og erhvervskunder. Det er nemlig filialen, der kender kunden og lokalområdet bedst og derfor kan træffe de bedste beslutninger for kunden. Vi har konstant fokus på at give kunderne en endnu bedre oplevelse end i går, og det kræver et godt og stærkt samarbejde.Vi er en universal bank, blandt verdens stærkeste banker og en af Nordens mest internationale banker. I banken i Danmark har vi både lokale specialister og Handelsbanken-koncernen i ryggen med næsten 800 filialer og aktiviteter i mange af verdensmest betydningsfulde økonomier.

Ingen nordisk storbank er ratet højere af de internationale kreditvurderingsinstitutter.
Shortlist har afsluttet kandidat-sourcing processen til denne rekruttering - følg & connect på LinkedIn, hvis du vil høre mere om lignende stillinger.
Shorlist - The Talent Acquisition Company Logo

Om Shortlist

Velkommen til Shortlist – det nye alternativ til det traditionelle rekrutteringsbureau og alm. jobopslag. Med afsæt i personlig 1-1 dialog er vores vision er at skabe en ny, bedre og mere tidssvarende måde at bygge bro mellem gode virksomheder med spændende jobmuligheder og topkvalificerede medarbejdere. For dig som kandidat betyder Shortlist en bedre, hurtigere og mere personlig proces, hvor vi sammen afsøger om muligheden er den rigtige for dig, uden unødig tidsspilde og adskillige fysiske møder med tredjepart.